Swebend

Svensk leverantör med många års erfarenhet av manuella och NC-styrda ring- och plåtvalsmaskiner. Vi lagerhåller maskiner för provkörning och snabb leverans.

VD och grundare Peter Nilsson beslutade sig för att ge sig in i ett nytt företagsäventyr och fick sällskap av Roundo AB:s främsta, mest erfarna och skickliga teammedlemmar när en ägarförändring ledde till konkurs och nedläggning av Roundo AB-fabriken.

Idag levererar våra sofistikerade och samtidigt användarvänliga maskiner perfekta bockningsresultat till världens ledande bockningsföretag som Barnshaws, Danvals, Den Oudsten, Kersten Europe, Sjölund, Van Rijsoort med flera. Genom innovation, djup kvalitetstänkande och enastående ingenjörskunnande är vi stolta över att bygga maskiner som ger marknadens högsta avkastning på investeringen, vilket är varför så många lojala kunder återkommer till oss för att lösa sina tuffaste bockningsproblem.

Genom att analysera våra kunders bockningsutmaningar och förklara den grundläggande teorin bakom dem, skapar vi moderna, kraftfulla och speciellt anpassade bockningsmaskiner. Våra maskiners sofistikerade funktionalitet bemästras enkelt av våra kunder när vi hjälper dem att bli skickliga bockare.

Beläget i Sverige, med erkänd svensk kvalitet och en kundinriktad inställning, har vår passion för att utveckla högkvalitativa bockningsmaskiner fått global uppmärksamhet. Genom vår djupa kunskap om att böja alltmer utmanande material uppdaterar vi kontinuerligt våra maskiners teknologi med fler sensorer, bättre kontroller och förbättrad mjukvarufunktionalitet. (Fråga oss om vårt väletablerade CNC-system ”SEVEN”; vi kan uppgradera även äldre och analoga maskiner).

Våra kunder sätter värde på långsiktiga kvalitetsinvesteringar och väljer den väg som innefattar innovation, oöverträffad expertis och ett kraftfullt globalt supportnätverk med en växande lista av pålitliga återförsäljare.

The machine performance options, including higher rolling speeds and higher torque, have proven extremely beneficial in our shop by yielding faster production and increased section bending capabilities.
En man med långt hår som ler mot kameran.
Vince Linders
President, Linders Specialty Company