Om oss

Svensk leverantör med många års erfarenhet av manuella och NC-styrda ring- och plåtvalsmaskiner. Vi lagerhåller maskiner för provkörning och snabb leverans.

Att vara maskinservice företag innebär att vi både jobbar hos kund och i egen verkstad. Vid de tillfällen vi gör besök så är det inte ovanligt att vi fortsätter arbetet i vår verkstad med de delar vi kan ta med hem. Om maskiner eller delar går att ta till vår verkstad brukar det bli effektivast.

Vi har ingen orderkö utan försöker ta jobben som behoven uppstår. Tid mellan kundernas order fylls med reparation av lagermaskiner. Vi har som målsättning att skapa utrymme att vara den leverantör som kan var först på plats när det gäller.
I vår verkstad har vi byggt upp en egen kapacitet med svarv-, fräs-, slip & mätmaskiner. Detta för att kunna lösa tillverkning av reservdelar till akuta jobb. Att ha tillgång till mekanisk verkstad 24-7 är avgörande i vår bransch för att kunna kalla sig en stark servicepartner.

Expertis

Maskiner vi jobbar med

Vi besitter bred kunskap efter många års arbete med olika typer av maskiner.

Vi har erfarenhet och kompetens av mätsystem, främst Heidenhain, men även andra fabrikat. Det förekommer både linjära och roterande mätsystem. Vi utför service på mätskalor och kan göra renoveringar av skalor till modernare system. Med hjälp av våra mätsystem, oscilloskop och PWM 9, kan vi bedöma mätsignalens kondition och kvalitet.

Vi har erfarenhet av både manuella och styrda slipmaskiner av ett flertal fabrikat. Ombyggnader till moderna lösningar där maskinen har varit en omtyckt modell men för gammal styrning. Även rena renoveringar till samma skick som när den såldes ny. De modeller som vi jobbat med är:

  • Jiggslipar: Moor och Houser.
  • Rundslipar: Studer, EMAG, Johansson och Kellenberger
  • Planslipar: ELB, Mallkus, Jakobsen och Danobat. 

Där vi tycker att vi har vår största erfarenhet är kapning och materialhantering. Det är då främst Kaltenbach som vi jobbar med och håller reservdelar men även andra fabrikat så som Bomar, Pilous, Forte, Kasto, Carif och Danobat.

När det gäller Kaltenbach så är det främst maskiner och utrustning som levereras av Profiltec i Tyskland som vi har ett mycket gott samarbete med.

Det är både på plats hos kund och i vår verkstad som vi jobbar med reparation och ombyggnad av svarvar och fräsmaskiner. Det är både styrt och manuellt som vi jobbar med och med olika styrsystem. Som manuella maskiner kan nämnas Colchester, Storebro, VDF, Köping, Tur, Örn, Profila, ABENE, SAJO, Hermle, Torshälla och TOS. Många av dessa har vi också instruktionsböcker till och då främst lite äldre modeller som kan vara svåra att hitta annars.

Bland NC maskinerna som vi jobbat med kan nämnas SAJO, Butler, JOBS, Corea, Zayer, Toshiba, Solarus, Studer och Gildemaister. Jobb som utförts på nämnda maskiner kan vara allt från heldemontering och uppmontering till byte av spindellager och skavning an slider.

Kort sagt, när det gäller lite äldre maskiner kan en kontakt med oss var lönande.

Klipp och formmaskiner är också en maskingrupp som vi ofta jobbar med. Det kan var gradsax, kantpress, profiljärnsax, profiljärnvals (ringvals), kantvik och plåtvals. De fabrikat vi jobbar med är Bayler, Jeltsingrad, Götene, Pullmax, Peddinghouse, Roundo, Davi, Fasti och Promecan.

Borrmaskiner som vi jobbar med kan nämnas Mas, Profila, Arboga, Strand, Solberga och Sip.

Ledig tjänst

Är du vår nästa underhållstekniker?

Till SU Maskinservice letar vi nu efter underhållstekniker för arbete med tillsyn, service och underhåll av maskiner i produktion till styrsystem. Du jobbar med såväl löpande underhåll som reparationer och felsökningar och utgår från Uddevalla.Tjänsten passar dig som trivs i en organisation som expanderar och där du arbetar självständigt med goda möjligheter att komma med egna förbättringsförslag. Vi på SU Maskinservice består av en grupp kunniga och sociala individer som gärna arbetar tätt ihop med dig för att kunna stödja dig med dina uppgifter så att vi kan lära oss tillsammans.